Неделя, 16 Септември 2018 19:19

Маслото от нар – за млада кожа и силна коса

Нарът е сред най-полезните плодове и редовната му консумация доказано подобрява общото здраве. Семената на нара са с високо съдържание на антиоксиданти и имат различни приложения. От тях се получава чудесно масло, което има редица ползи за здравето и красотата.

Маслото от семена на нар има антибактериалните и антиоксидантните ефекти, които могат да помогнат за елиминирането на бактериите, които причиняват появата на акне, а също и за ребалансиране на нивата на себума, който кожата отделя.

Подходящо за всички типове кожа

Всички типове кожа могат да се възползват от това масло. То се абсорбира дълбоко в нея, без да оставя мазни следи. За сухата кожа осигурява дълбоко подхранване, а при мазните кожи спомага за възстановяването им без да запушва порите. 

Маслото от нар стимулира пролиферацията на кератиноцити, което насърчава възстановяването на епидермиса. Това помага на кожата да запази младежкия си вид, създавайки нови клетки. 

Помага при кожни проблеми. Флавоноидите, които се съдържат в маслото, заедно с други естествени киселини, го правят силно противовъзпалително средство. В допълнение с неговите антимикробни и лечебни свойства, може да донесе облекчение на тези, които страдат от екзема, слънчево изгаряне и псориазис.